Валери Симеонов: ''Започва войната на таралежите!''

12:58, 09 окт 17 / Политика 25 587 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Вицепремиерът Валери Симеонов е категоричен, че ще съди четирите медии, на които постави 24-часов срок да му се извинят. Пред Сашо Диков в студиото на тв BiT Симеонов каза, че е искал да спести "ходенето по адвокати", информират offnews.bg. 
 В събота правителствената пресслужба публикува позицията на вицепремиера, който заявява, че ще съди БНТ, bTV, БНР и Нова тв, ако не му се извинят публично.  
„Ще се отива на съд, няма как. Не мисля, че е уместно натрапването на думата ултиматум, трябва да се приеме като жест на добра воля, да дам възможност на тези медии да се извинят и да се спести ходенето по адвокати и съдилища. Дадох 24 часа, най-вече на БНТ и БНР, защото не е редно един вицепремиер да съди държавната телевизия и радио“, каза той. 
Мотивът на Симеонов е, че след като е избухнал скандалът, медиите са наложили ембарго върху неговата личност и се възмути, че нито една от националните телевизии не са потърсили за коментар нито него, нито Виктор Николаев, а думите му са извадени от контекста на изказването му.
„На мен ми е вменено престъпление от тези четири медии, а те излъгаха. Журналистическата етика беше нарушена, за да се покаже един злодей, за това аз поисках извинение, не го получих и ще влезем в съдебни дела. Спрямо мен беше вменено едно измислено престъпление. Исках да обясня на Николаев, че начина по-който се процедира към Делян Добрев, може да се приложи към всеки един, дори и журналист“, допълни Симеонов, цитиран от медията.
"Нека големите телевизии, тези двете, да не си въобразяват, че всяка сутрин може да имат в сутрешния блок сервирана закуска пиле на грил. Някой път може да им се случи и таралеж. Така че почва войната на таралежите", каза още Валери Симеонов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама