До 300лв. глоба за пиене на бира в парка

10:17, 09 окт 17 25 568 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Майките и татковците с бира на детската площадка и шумните компании непосредствено до малки деца в парковете вероятно ще останат история, според новата наредба за обществения ред на Столична община, която забранява пиенето на алкохол по улици и паркове. Глобата за нарушителите е от 100 до 300 лв., но текста съдържа «вратичка», защото забраната е под условие – ако употребата е «водеща до нарушаване на обществения ред и спокойствието на гражданите», коментират offnews.bg.

За първи път документално се забраняват пиратките и фойерверките, които съпътстват много от домашните купони, между 22 и 8 часа. Официално се забраняват и гонките по пустите булеварди на нощна София. Санкциите за джигитите могат да стигнат 500 лева. 

Въвежда се ред и в свиренето на музикални инструменти, пеенето за обучение и ползването на озвучителни уредби и на шумни апарати и машини в жилищни сгради. Тези дейности ще може да се извършват от 8.00 до 14.00 ч. и от 16.0 до 22.00 ч.

Уличните музиканти, певци и артисти няма да могат да се изявяват, където те си решат, а само на определени от кмета места. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама