Стартира полицейска операция по линия на TISPOL

09:50, 09 окт 17 25 440 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В рамките на седмица ще бъде извършен засилен контрол товарните автомобили и автобусите


По инициатива на  TISPOL - европейската мрежа на службите на пътна полиция,  от 9 до 15 октомври 2017г. на територията на всички държави-членки ще бъде извършен засилен контрол над товарните автомобили и автобусите. В проверките ще участват и служители на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“.

Основните причини за възникнали инциденти с участието на товарни автомобили и автобуси са неспазване времето за почивка от водачите, превишаването на скоростта, употребата на алкохол и упойващи вещества, превоз на необезопасени товари както и претоварването на автомобилите.

По време на проверките служителите на Пътна полиция ще следят и за валидна задължителна застраховка „Гражданска отговорност“ и заплатена ли е необходимата винетна такса за ползване за определен срок  на републиканските пътища.

В проверките ще се включат служители на криминална и икономическа полиция.  Те ще следят за нелегални мигранти, притежание и пренос на наркотични и упойващи вещества и транспортиране на крадени стоки, както и за превоз на стоки, различни от упоменатите в документите за товара.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама