Голямо количество алкохол и над половин тон контрабандни перилни препарати заловени от митничари

09:47, 09 окт 17 25 625 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Митническа мобилна група на Централна митническо управление задържа над 1000 литра нелегален алкохол, укрит в честен имот в село в община Червен бряг, съобщиха от митниците.

 На 5 октомври 2017г. мобилен митнически екип е извършил проверка в къща с прилежащ към нея стопански двор. Митническите служители установили, че лицето, обитаващо имота, държи общо 1072 л. течност с мирис на алкохол. Установено е, че 87 литра от общото количество представлява чист спирт.  Алкохолът е бил разпределен в пластмасови туби с различни вместимости. По-голямата част от нелегалната акцизна стока е била заровена в сеното на втория етаж на стопанска постройка. Етажът е бил специално пригоден за сеновал. Останалата част от алкохола е намерен в мазето на къщата. Собственикът на имота не е представил документи, от които да е видно, че дължимият акциз е заплатен. Алкохолът е иззет, изпратени са проби за лабораторен анализ. Предстои образуване на административнонаказателно производство.

Недекларирани 419 броя перилни препарати, омекотители, шампоани и др. препарати за бита с общо тегло над половин тон иззеха митническите и гранични служители на ГКПП Лесово от лек автомобил с българска регистрация. Колата е влязла в страната от Турция през ГКПП Лесово на 5 октомври 2017 г. сутринта. Митническите и гранични служители на ГКПП Лесово извършват съвместна проверка на автомобила по искане на служителите от „Гранична полиция".  При проверката, те откриват в багажника на автомобила и в чанти в купето на колата рекордно количество недекларирани перилни препарати - общо 419 броя прах за пране от различни марки и в различни опаковки, омекотители, шампоани, ароматизирани води и други препарати за бита.  Над 514 кг са иззетите контрабандни стоки. Установено е, че те са собственост на един от пътниците в автомобила, който ги е разпределил в багажника, във всички чанти в колата и между лични вещи. Срещу нарушителят - български гражданин с адресна регистрация в област Разград,  е съставен акт за нарушение на Закона за митниците. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама