ГЕРБ спечели частичните избори в пет общини

09:39, 09 окт 17 / Политика 25 488 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Цветислава Цветкова от ГЕРБ печели изборите за кмет на Община Трън, получавайки 1353 гласа на предсрочните месни избори, провели се вчера.

Цветкова е временно изпълняващ длъжността кмет на общината, а преди това е била заместник-кмет. Предсрочните избори бяха организирани след като кметът Станислав Николов подаде оставка. Николов блъсна с автомобила си дете, което пострада сериозно и вече е подсъдим.

ГЕРБ спечели и други избори - тези в село Цани Гинчево, община Никола Козлево. За Павел Динков са гласували 173 гласоподаватели. С избирателна активност от 57.32% приключи избирателният ден, а до урните в селото отидоха 231 души от 403 имащи право на глас. Досегашният кмет Красимир Георгиев напусна поста в началото на май, което наложи свикването на чистични избори. За кметското място се бореха трима кандидати - Павел Динков от ГЕРБ, Иван Добрев от БСП и Митко Георгиев от "Воля".

Във варненската община Вълчи дол, също печели кандидатът на ГЕРБ - Георги Тронков, който се състезаваше срещу представителката на БСП Людмила Петкова.

В с. Генерал Киселово, Община Вълчи дол, избирателите предпочетоха Калина Христова от ГЕРБ.

В с. Ракево, община Криводол, кандидатът на ГЕРБ Малин Тончев също победи на първия тур, предаде "Фокус".

В село Попович, община Бяла, кандидатите на БСП и на ГЕРБ отиват на балотаж. Кандидатът на БСП Еленка Стойчева е събрала 82 гласа, а кандидатът на ГЕРБ Мирослав Иванов - 51.
В с. Чукарка, община Айтос, също ще има балотаж - между кандидатите на ГЕРБ и ДПС.

Заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов поздрави кандидатите на партията за представянето им на частичните избори.

"Поздравявам всички структури на партията, кандидатите ни за кметове за убедителната победа на кметските избори, проведени в населени места и две общини", заяви Цветанов пред "24 часа" по повод победата на ГЕРБ на частичните местни избори в Трън и Вълчи дол, и в няколко села.

"Резултатите на ГЕРБ доказаха, че българският избирател не залага на компроматните войни на БСП, а на достойни кандидати и на партия, която показва реални политики с видими резултати. Убедителната победа показа, че БСП не е алтернатива във властта." - коментира Цветанов.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама