16 умни съвета как да се храните здравословно навън

14:15, 07 окт 17 25 607 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Да хапнеш с приятели навън е забавно и вкусно, но понякога крие рискове ако се опитвате да се храните здравословно. И не говорим за джънк фууд - дори храната в хубав ресторант може да се окаже не толкова полезна, за колкото я мислите. Ето защо в две последователни статии направихме за вас мини гид за здравословно хранене извън вкъщи, без това да нарушава социалния ви живот и забавлението от това да се храните в ресторант.

Прочетете менюто преди да поръчате

Ако не сте запознати с менюто, прочетете го преди да поръчате, а защо не и онлайн преди да отидете,  ако ресторантът разполага с уебсайт. По-вероятно е да направите нездравословен избор, когато сте гладни или разсеяни. Видът и миризмата на храната могат да направят по-трудно да се придържате към здравословен план, особено ако сте гладни. Избирането на храната, преди да пристигнете, улеснява избягването на вземането на решение, което може да на е е много полезно.

Похапнете преди ресторанта

Ако сте гладни, когато пристигнете в ресторант, може наистина да преядете. Един от начините да предотвратите това е да хапнете нещо здравословно преди да тръгнете за ресторанта.

Една нискокалорична, високобелтъчна закуска като кисело мляко може да ви накара да се почувствате сити и да попречи на преяждането.

Пийте вода преди и по време на хранене

Водата е фантастичен избор за пиене преди и по време на хранене, особено ако я пиете вместо подсладени напитки.

Проучване показва, че хората на диета, които пият 500 мл. вода половин час преди хранене, са приели по-малко калории и са загубили 44% повече от тези, които не са го направили.

Информирайте се как е приготвена храната

Начинът, по който се приготвя храната, може да окаже значително влияние върху количеството калории, които съдържа.

Потърсете храна, която е била приготвена на пара, печена на скара, печена или поширана. Тези методи на готвене използват по-малко мазнини, което означава, че съдържат по-малко калории.

Храните, които са описани в менюто като пържени, хрупкави, или солени, обикновено съдържат повече мазнини и повече калории.

Поръчайте храната си преди всички останали

Другите хора могат да повлияят на нашите решения, без да забележим.

В социална среда хората са склонни да се имитират взаимно подсъзнателно, а храненето навън не е изключение.

Изборът на менюто и хранителното поведение могат да бъдат силно повлияни от избора на други хора на масата.

Ако ядете с група, която е вероятно да поръча нещо, което не се вписва в плана ви за здравословно хранене, не забравяйте да поръчате преди тях.

Поръчайте две предястия, вместо едно голямо основно ястие

Проучванията показват, че хората са по-склонни да преяждат, когато им сервират по-големи порции.

Ако отидете в ресторант, където знаете, че порциите са големи, опитайте да поръчате две по-малки предястия вместо основно ястие.

Това може да ви помогне да се заситите, без да прекалявате с калориите.

 

Следва продължение

 

Информацията в сайта topnovini.bg не е предназначена да бъде заместител на професионален медицински съвет, диагноза или лечение. Преди да започнете каквато и да било диета, хранителен или спортен режим се посъветвайте със специалист.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама