Нова телевизия застана зад Виктор Николаев: Недопустимо е да се заплашват журналисти! (ОБНОВЕНА)

12:42, 06 окт 17 / Политика 25 609 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

«NOVA приема отправянето на заплахи от политици към журналисти за недопустимо поведение. Ръководството на медията застава зад Виктор Николаев и останалите журналисти, чиято работа е да задават въпроси. Квалифицирането на журналистическите въпроси, вместо даването на отговори, е опит за подмяна на актуалните теми.»

Това заявиха от медията по повод казуса със заплашения от депутат на ГЕРБ водещ на сутрешния блок в телевизията Виктор Николаев.

На въпрос на водещия тази сутрин дали изборът на грипените от служебното правителство на Огнян Герджиков е "продукт на определена шайка", Тодоров отговори:

"Много силни думи употребявате. Ще Ви изядат хляба. Вече изядоха хляба на колежката ви. И тя малко така беше тръгнала в някаква посока, но сега виждам, че липсва столчето ѝ".

От ''Движение България на гражданите'', също изразиха крайната си оценка към подобен тип заплахи срещу журналисти в съобщение до медиите, което гласи:

''Движение България на гражданите“ изразява своето остро възмущение и непоносимост към ограничаване на свобода на словото.
Недопустимо е народен представител да отправя публична заплаха към журналисти.

Антон Тодоров трябва незабавно да подаде оставка като народен представител.

Говори ли Антон Тодоров от името на Бойко Борисов или Цветан Цветанов, когато заплашва журналисти, заради зададени въпроси или когато се опитва да прави внушения за финансиране на медии и заявки, че ще стъпче противници, какъвто бе случаят със Сашо Диков преди седмица?
На тези въпроси Движението очаква публичен отговор от ръководството на партия ГЕРБ.

С Цензурагейт се прави опит да заглуши и прикрие разширяването на "модела Делян", "Хасковогейт", "Суджукгейт" и всякакви следващи гейтове.''

Припомняме, че по-рано през деня от ПП ГЕРБ излязоха с официално изявление, в което се разграничават от думите на Тодоров, което гласи:

"ПП ГЕРБ винаги е защитавала свободата на медиите. По повод днешното участие на народния представител Антон Тодоров в Нова телевизия и изказаните от него тези, от ГЕРБ заявяваме: Смятаме, че свободната журналистика има правото да пита и да задава въпроси. За нас няма лоши и неудобни въпроси, а неточни отговори. Всички изказани тези на народния представител Антон Тодоров са негово лично мнение".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама