Гришо на полуфинал в Пекин

11:37, 06 окт 17 / Спорт 25 429 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Григор Димитров победи Роберто Баутиста Агут в три сета 7-6, 4-6, 6-2 и се класира за полуфиналите на турнира в Пекин. Двубоят бе много оспорван, като в първите два сета на корта се водеше сражение за всяка точка.

В първия сет Гришо направи пробив в петия гейм и поведе с 3-2, но не успя да го затвърди и загуби преднината си. Стигна се до тайбрек, който Димитров спечели със 7-5, информират от Нова телевизия.

Във втория сет Баутиста Агут реализира пробив в така важния седми гейм и дръпна с 4-3, а после не даде шансове на българина за обрат. В решителния трети сет Димитров проби сервиса на испанеца в четвъртия гейм и поведе с 3-1, след което подава стабилно и преимуществото му нарасна на 4-1. При 5-2 за него Гришо поведе с 40-15 на сервис на Баутиста Агут, успя да реализира втория си мачбол и триумфира в срещата след два часа и половина игра. 

Най-добрият български тенисист, който в миналогодишното издание загуби на финала от Анди Мъри, на полуфинала ще спори с Рафаел Надал или Джон Иснър за място на финала.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама