Вандали потрошиха с камъни пет стъкла на мотриса „Дезиро” в движение

14:41, 05 окт 17 25 474 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Снощи около 21:40 ч. дизелов мотрисен влак „Дезиро” е замеряна с камъни в участъка между Копиловци и Кюстендил, информираха от БДЖ.

Мотрисата е обслужвала пътнически влак № 60219 от София за Кюстендил. В резултат на вандалската проява са счупени пет странични стъкла на дизеловата мотриса, която е част от най-новия подвижен състав на националния железопътен превозвач.

При инцидента няма пострадали пътници или служители на железницата, но посегателства от този род сериозно застрашават живота и здравето на клиентите и служителите на БДЖ.

Нанесените щети на мотрисата се равняват на 12 000 лв., като цената на едно ново странично стъкло е около 3 000 лв. Подобни посегателства допълнително усложняват състояние на дружеството, като фактически саботират всички усилия на неговото ръководство за предлагане на по-добра и по-качествена услуга.

От началото на 2017 г. това е 75-ият случай, при който влакове на „БДЖ-Пътнически превози” ЕООД са замеряни с камъни. Тенденция е изключително тревожна, защото за цялата изминала година случаите са общо 75, като се надяваме броят до края на тази година да не нараства.

От БДЖ припомнят, че хвърлянето на камъни по влаковете може да има трагични последствия. При средна скорост на влака 65 км/ч, дори и малко камъче може да пробие стъклото и да рани човек!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама