МВР улеснява шофьорите

13:23, 05 окт 17 25 505 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

От «Пътна полиция» съобщиха за медиите, че водачите вече могат да проверяват дали имат излезли наказателни постановления или фишове на сайта на МВР.

Проверката става по ЕГН и шофьорска книжка. 

Начините за плащания могат да се извършват и по банков път, пощенски запис, кеш-терминал, офисите на системите за бързи плащания и чрез интернет банкиране.

От пресцентъра на МВР уточняват, че е важно шофьорите да знаят, че след като направят проверка в сайта на МВР за дължими глоби, те могат да използват бутона „плати".

От ведомството допълват, че ако плащането става по банков път, с един платежен документ се плаща само едно задължение, като то се плаща в пълния му размер. В платежния документ трябва да бъдат попълнени коректно номерът на наказателното постановление и дата на съставянето му, точният размер на глобата, трите имена и ЕГН на задълженото лице, както и банковата сметка, която е показана в съответното наказателно постановление.

При плащане на фиш се попълват серия и номер на фиша, дата на издаване, точен размер на глобата, три имена и ЕГН на задълженото лице, както и банковата сметка, посочена във фиша.


 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама