Бивш дипломат: Елена Йончева живя цяла седмица в Кувейт на разноски на държавата

09:42, 05 окт 17 / Политика 25 713 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Елена Йончева e живяла цяла седмица в Кувейт на разноски на държавата, разкрива в интервю за faktor.bg бившият помощник-военно аташе Недялко Ангелов.
По думите му през 2004-а е получил инструкции да посрещне журналистката и настоящ депутат от БСП, както и неин придружител - държавен служител от министерство, представен като журналист от столична медиа.

"В Кувейт Елена Йончева бе посрещната с огромен авторитет и внимание от нашата мисия. Цялото посолство бе ангажирано няколко седмици с пристигането и престоя й. Това не се е случвало с други лица, дори и с държавни служители, независимо от ранга им. Не вярвам специалното отношение към нея да е било единствено заради факта, че е известна журналистка. Определено поведението й бе доста своенравно и надменно на фона на финансовите възможности на държавата и посолството. Не зная дали такива са били всички нейни командировки, но тя определено демонстрираше стил на поведение, който изглежда прилага навсякъде", разказва Ангелов.

По думите на дипломата, непредвиденият престой на журналистката в Кувейт е излязъл скъпо на посолството ни. За разлика от други случаи (като отвличането и обезглавяването на българските шофьори Кепов и Лазов), при обгрижването на Йончева са похарчени пари, за които тогава не е имало проблем от София.

"Пак повтарям – по време на мисията ми в Кувейт са пристигали и други гости с цивилен статут, но никой не се е ползвал с такива привилегии за сметка на държавата. Впечатлен бях от факта, че на всеки държавен служител часът на пристигане и заминаване, както и парите за престоя са му определени, а тази жена се движеше безконтролно -  произволно сменяше самолети и отправни точки. Промяната на самолетен билет трупа страшни сметки, но нея това явно не я притесняваше. Демонстрираше някакъв комфорт, но бе изцяло за сметка на държавата. Какво е харчила за лични нужди -  нямам представа.  Мога само да предполагам как е финансирала пътуванията си, но в никакъв случай бюджетът й не е бил скромен", допълва Ангелов.

Цялото интервю с Недялко Ангелов можете да прочетете тук.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама