Цацаров внесе обвинение срещу софийски прокурор, който е крал ток и е сводничил

14:11, 04 окт 17 25 408 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Днес главният прокурор Сотир Цацаров внесе в Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет искане за отстраняване от длъжност на Константин Сулев – прокурор в Софийска районна прокуратура, обвинен от СЗ “Антикорупция“ – СГП в две престъпления, до приключване на наказателното производство срещу него, информират от прокуратурата.

Константин Сулев е обвинен за това, че в периода 14.10.2015 г. - 31.12.2015 г., в гр. София е осъществил неправомерно въздействие върху уред за търговско измерване на електрическа енергия, в резултат на което е създал условия за непълно отчитане на потребена електрическа енергия от него и неговото домакинство. Назначената от СЗ “Антикорупция“ техническа експертиза е установила разлика от 81 % между реално консумираната електрическа енергия и отчетената (измерената) ел. енергия от манипулирания измервателен уред, поради котето му е повдигнато обвинение за престъпление по чл. 234в, ал. 1 от НК.

Константин Сулев е привлечен като обвиняем и за това, че през 2016 г. при условията на продължавано престъпление е сводничил на млада жена за съвкупления с три лица.

Главният прокурор настоява, на основание чл. 230, ал.1 от Закона за съдебната власт, Прокурорската колегия на ВСС да отстрани от длъжност Константин Сулев от длъжността прокурор в Софийска районна прокуратура, до приключване на воденото срещу него наказателно производство.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама