Лукойл отрече да са финансирали кампании на БСП

11:55, 04 окт 17 / Политика 25 496 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Категорично възразяваме срещу намесването на името на „ЛУКОЙЛ-България” ЕООД в междупартийни разпри и скандали.

Това съобщава пресслужбата на компанията по повод изявленията на Цвета Караянчева от ГЕРБ, зам.-председател на Народното събрание и въпросите ѝ към лидера на БСП – Корнелия Нинова, дали Лукойл, в която съпугът ѝ работи е финансирала кампания на БСП..

След като днес сутринта пред NOVA, Нинова отговори, че съпругът ѝ работи в компанията, която е частна, и че винаги е напускал постове в държавни компании, когато БСП били на власт. Тя категорично отрече "Лукойл" да е финансирала кампания на левицата.

В изявлението на „Лукойл България” ЕООД се отбелязва, че дружеството участва в спонсорска дейност, която е прозрачна и е отразена във финансовите му отчети, мащабна и отлично известна на българската общественост.

"Тя е изцяло ориентирана към подкрепа на българския спорт, култура и образование – онези области, които допринасят за изграждането на силни и хармонични личности и позитивна обществена среда. Политиката не е била, не е и няма как да бъде сред тези области", уточняват от компанията.

Като ''недопустимо и недостойно'' квалифицират изказването на Цвета Караянчева от компанията.

"Отправянето на голословни намеци за каквито и да било връзки между компанията и някоя политическа партия, особено от страна на заместник-председател на българския Парламент, е недопустимо и недостойно. Кадровата политика на „ЛУКОЙЛ-България” е неин вътрешен въпрос, който няма никакво отношение към скандалите, съпътстващи българския политически живот”, заявяват от Лукойл.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама