На първото си заседание Висшият съдебен съвет определи за представляващ Боян Магдалинчев

09:06, 04 окт 17 / Политика 25 405 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Вчера членовете на 8-мия състав на Висшия съдебен съвет проведоха първото си заседание. Работата на Пленума започна с водосвет отслужен от Негово Високо Преподобие архимандрит Василий, протосингел на Софийската епархия, който отправи пожелания с търпение, в мир, единомислие и просперитет членовете на ВСС да изпълняват своите задължения. При откриването на заседанието министърът на правосъдието Цецка Цачева изрази надежда новият състав на Съвета да оправдае отправените пожелания и да бъде търпелив в решаване на нетърпящите отлагане въпроси на съдебната власт.

Членовете на Съвета получиха актовете си за встъпване в длъжност, екземпляри от Закона за съдебната власт, екземпляри от изданието на Конституцията на Република България, разпространявано безплатно сред учениците в Образователната програма „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“, осъществявана съвместно с Министерство на образованието и науката, и значки на ВСС.

Членовете на ВСС определиха с 13 гласа „за“ Боян Магдалинчев за представляващ Висшия съдебен съвет. Другият номиниран кандидат Цветинка Пашкунова получи 9 гласа „за“, а трима от членове на Съвета гласуваха „против“ предложените номинации.

Боян Магдалинчев -  член на Съдийската колегия от парламентарната квота, бе номиниран от председателя на Върховния административен съд Георги Колев, който се позова на неговия професионален опит като съдия, заместник – председател на ВАС, член на предходен състав на ВСС, на организационните му умения и авторитет в професионалните среди.

Боян Магдалинчев е съдия във Върховния административен съд от 1997 г. Бил е председател на Четвърто отделение в периода 2004 - 2010 г., а от  2012 г. е  заместник - председател на Върховния административен съд и ръководител на втора колегия.

Да подписва документите, свързани с изпълнението на длъжността „представляващ ВСС“ Пленумът определи Евгени Диков.

Членовете на ВСС единодушно определиха Работна група за изготвяне на проект на Правилник за организация на дейността на ВСС и неговата администрация в състав: Даниела Марчева, Атанаска Дишева, Светлана Бошнакова, Стефан Гроздев, Боряна Димитрова, Пламен Найденов и Цветинка Пашкунова. Проектът на Правилника трябва да бъде изготвен в срок до 30.10.2017 г.

Пленумът на ВСС определи за разпоредители по бюджета на съдебната власт с право на първи подпис представляващият ВСС Боян Магдалинчев  и членовете Евгени Диков и Гергана Мутафова. С право на втори подпис са служители на дирекция „ Бюджет и финанси “. Пленумът на ВСС упълномощи главният секретар на ВСС да подписва приходните и разходните касови документи в администрацията на ВСС.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама