Светила в световната медицина аплодират наш лекар

10:15, 08 окт 17 / Любопитно 25 999 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Един от най-младите доктори, номинирани от партньорите на Националните медицински награди 2017 - д-р Станимир Ст. Сираков, нашумя с редица уникални операции за България, някои от които се извършват за втори път в света и предизвикаха интереса на медицински светила в международен мащаб.

Престижните награди NATIONAL MEDICAL AWARDS 2017 ще бъдат връчени на официална церемония на 10 октомври в София.

Д-р Сираков е специалист по Oбразна диагностика, ръководи сектор Интервенционална рентгенология в отделението по Образна диагностика в УМБАЛ – Св. Иван Рилски в София и е главен асистент в Катедрата по образна диагностика на Медицинския университет - София.

Лектор и гост-лектор на международни научни прояви, в това число на LINNC (The Interventional NeuroRadiology and NeuroSurgery community) през 2017.

През 2017 г. д-р Сираков е избран за председател на Българското дружество по Интервенционално рентгенология.

Специализирал е при водещи имена на европейската интервенционална рентгенология, като професор Петър Боснякович в Ниш, Сърбия, както и при доайена на интеревенционалната неврорентгенология проф. Жак Море в Париж.

По време на обучението си при проф. Шарбел Монайе в Лимонж, Франция печели приза на Ротшийлд фондацията за най-добър млад и прогресиращ интервенционален неврорентгенолог. От 2012 г. работи и развива ендоваскуларните невроинтервенции при лечението мозъчно-съдовите заболявания в България, като въвежда редица нови, най-съвременни техники и устройства.

През 2015 г. защитава дисертационен труд на тема – „Ендоваскуларно лечение на мозъчни артерио-венозни малформации“. Автор е на над 30 статии в чуждестранни и български научни периодични списания.

Сред номинираните е и УМБАЛ „Дева Мария“, която се превърна в основен фактор в здравеопазването в Югоизточна България. Голямата награда за цялостен принос в развитието на медицината, която ще бъде връчена по време на церемонията за Медицинските Оскари, ще отличи постиженията на академик д-р Богдан Петрунов, съобщават организаторите.

Третото издание на годишните награди National Medical Awards 2017 ще подкрепи националната кампания "Не на насилието", която възниква в отговор на зачестилата агресия срещу лекари в цялата страна. Информационната кампания е по инициатива на Български лекарски съюз в партньорство с пациентски организации „Заедно с теб“.  Наградите ще бъдат в категории: GRAN PRIX – Голямата награда за цялостен принос в медицината. Професионално признание, Медицински Иновации и инвестиции, Професионализъм в медицината, Доктор на годината, Болница на годината, Клинично сътрудничество и работа в екип, Социална отговорност и човешки ресурси, Международно признание, Мениджмънт и други.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама