Прокуратурата нареди проверки на законните оръжия

11:24, 29 сеп 17 25 990 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Върховна административна прокуратура се самосезира по повод множество инциденти и извършени закононарушения, и престъпления с използаване на огнестрелни оръжия на територията на страната в периода март – септември 2017 г., съобщиха от прессцентъра на прокуратурата.

ВАП възлага на Главна дирекция „Национална полиция“ да извърши проверка дали във всеки конкретен случай основателната причина, обосновала необходимостта от издаването на действащото разрешително за придобиване, съхранение и/или носене, и употреба на огнестрелни оръжия и боеприпаси за тях е налична и към настоящия момент.

Главната цел на проверката е да се установи дали оръжията, за които са издадени разрешителните се използват за някоя от лимитативно определените граждански цели в чл. 6 ал. 3 и чл. 58 ал. 1 т.10 от Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия.

ВАП разпореди на Главна дирекция „Национална полиция“ в друмесечен срок да обобщи и анализира резултатите от проверката и да предприеме конкретни мерки за отстраняване на констатираните нередности и слабости, с цел подобряване на дейността по контрола на оръжията и боеприпасите.


 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама