10 билки, които можете да откриете в градината и да използвате като лечебни средства. Част 3

17:05, 27 сеп 17 25 511 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Лавандула

Позната с финия си аромат като добавка в парфюмерийната и козметичната индустрия, лавандулата има и антидепресивни свойства, които са изследвани в медицината. Ако добавите лавандулово масло във ваната успешно ще облекчите стреса, напрежението и безсънието, а кремът от лавандула ще ви помогне при лечение на слънчеви изгаряния и акне.

Лавандулата предпочита гореща, слънчева и суха среда. В малки дози можете да добавяте свежите цветчета за да овкусите салати, мед, масло, лимонада и дори сладкиши. Ако обичате ръчно направените неща можете да си направите малки торбички с цвят от лавандула, които ще ви действат релаксиращо и освежаващо и ще бъдат красив и ароматен аксесоар за дома.

Лайка

Това деликатно на вид растение, с изключително фини цветчета и структура е една от най-мощните билки в природата, които помагат срещу колики, стрес, инфекции и стомашни разстройства.

Тези десет лесни за отглеждане растения са полезни за здравето на вашата градина, както и на вашето семейство. Много от тях привличат полезни насекоми, включително пчели. Те също така могат да помогнат да отблъснат вредителите от по-чувствителните растения наблизо.

Уверете се, че сте избрали растения, които отговарят на условията на светлина, вода и температура в градината ви. Например, розмарин и лавандула са най-подходящи за топли, сухи слънчеви места. Кориандърът и ментата предпочитат сенчести и влажни зони.

Информацията в сайта topnovini.bg не е предназначена да бъде заместител на професионален медицински съвет, диагноза или лечение. Преди да започнете каквато и да било диета, хранителен или спортен режим се посъветвайте със специалист.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама