Наш волейболен национал със страхотен мач срещу световния клубен шампион

10:31, 27 сеп 17 / Спорт 25 481 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Българският национал по волейбол Розалин Пенчев изигра страхотен мач срещу световния клубен шампион за 2015 и 2016 година Сада Крузейро (Бразилия).

22-годишният посрещач бе най-резултатният волейболист на аржентинския Боливар при драматичната загуба с 2:3 (-22, -14, 23, 19, -15) гейма във финала на турнира за „Купа Боливар“. Пенчев, който е възпитаник на школата на пловдивския Виктория Волей, завърши двубоя със 17 точки (68% ефективност в атака). Повече от него във финала записа единствено звездата на бразилците Евандро, който приключи с 18 точки (1 ас, 4 блока и 38% ефективност в атака).

Преди това отборът на Боливар постигна две победи в турнира, надигравайки Куидат волей с 3:0 и SESC Рио де Жанейро с3:1 (с четирима бразилски национали в състава си). В тези двубои Розалин Пенчев отбеляза съответно 19 и 15 точки.

Съотборниците ми са страхотни позитивни хора и абсолютни професионалисти, които създават перфектна среда за работа с настроение. Боливар е клуб с големи традиции и аз съм много щастлив да работя с този екип и треньор. Всички разчитат много на мен и се радвам, че мога да бъда полезен и да допринасям за добрите резултати на отбора в бъдеще“, заяви за официалния сайт на Виктория Волей (Пловдив) Розалин Пенчев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама