Димитър Бойчев в Пекин: Стабилността и финансовата политика на правителството ни са предпоставка за китайски инвестиции в България

13:32, 26 сеп 17 / Политика 25 448 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Стабилността в държавата и финансовата политика на правителството ни са предпоставка за привличането на китайски инвестиции в България. Това коментира народният представител и председател на парламентарната комисия за приятелство с Китай Димитър Бойчев. В рамките на работното си посещение в Пекин ръководената от него делегация на ГЕРБ се срещна с Йен Юцин, зам.-директор на външния отдел към Китайската комунистическа партия (ККП), който отговаря за Югоизточна Европа.
България може да играе по-активна роля в инициативата за сътрудничество между Китай и страните от Централна и Източна Европа (16+1). Водената от кабинета и лично от министър-председателя Бойко Борисов външна политика утвърди страната ни като балансьор на Балканите и като стратегически партньор в Европейския съюз. От 1 януари 2018 г. България ще поеме председателството на Съвета на ЕС и за шест месеца ще има възможност да съставя дневния ред на Евросъюза”, заяви Бойчев. Като важни за бизнес потенциала на страната ни той посочи ниския корпоративен данък, провежданата административна реформа и усилията, които се полагат във връзка с антикорупционното законодателство.
Гостите от България представиха черноморските области, които представляват. В състава на делегацията са кметовете на общините Аврен, Девня, Поморие, Созопол и Царево - Емануил Манолов, Свилен Шитов, Иван Алексиев, Панайот Рейзи и Георги Лапчев, зам.-кметът на община Аксаково Руска Илиева, зам.-областният управител на Добрич Красимир Николов и председателят на Общинския съвет в Бургас Константин Луков.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама