Проф. Милан Миланов е уволнен от ''Пирогов''

12:43, 26 сеп 17 25 621 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Проф. Милан Миланов, е бил освободен от работа със заповед на директора проф. Асен Балтов.

Професорът е получил писмото, подписано от директора на спешната болница на 14 септември, а то е с дата 24 август, информират от dir.bg.

"На 4 септември колеги от "Пирогов" тайничко ми казаха, че има такова писмо и че съм освободен от работа. На същата дата пък се навършиха 41 години, откакто съм на работа в болницата. Директорът нито ме извика, нито разговаря с мен. Да застане очи в очи. Аз също не съм го търсил. С този човек няма какво да говоря. Той съсипва "Пирогов", категоричен е  проф. Милан Миланов пред сайта.

Според него в спешната болница има напрежение сред медиците, а новата идея на директора от 1 октомври в "Пирогов" да се въведе докторски триаж т.е млади лекари да стоят във фоайето и да насочват пациентите към кабинетите, проф. Миланов коментира така: 

"Първо е добре проф. Балтов да знае какво е триаж. Второ, младите колеги, специализантите са дошли в болницата да специализират медицина. Не да стоят във фоайето и да ги правят на митничари. Това е груба грешка". 

От "Пирогов" са обяснили пред dir.bg, че проф. Миланов е пенсиониран през декември 2014 г. и оттогава работи в спешната болница като консултант на граждански договор. Именно този договор е бил прекратен, а проф. Милан Миланов освободен. От "Пирогов" не посочиха причините за това.

Вчера лекари и медицински сестри от "Пирогов" изпратиха писмо до медиите, в което изразяват възмущение от работата на директора проф. Асен Балтов, в което го обвиняват, че раздува щата на администрацията, а заплатите там са по-високи от тези на медицинския персонал. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама