Откриха марихуана в Ботевград

12:05, 26 сеп 17 25 757 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Съвместната специализирана операция по противодействие на  наркоразпространението е реализирана на територията на София, община Ботевград и община Мездра. В нея са участвали служители на “Криминална полиция” и разследващи полицаи от отдел “Разследване на общата престъпност” при ГДНП, както и служители на ГДБОП.  В процеса на проведените действия са задържани двама мъже -  К.И. /39 г./ и А.Х./26 г./, занимавали се по първоначална информация с отглеждане и разпространение на марихуана.

Мъжете били засечени в местност на Ботевградска община, където на площ около 36 кв.м били засадени канабисови растения. При извършените неотложни действия по разследване - обиски на лицата, претърсване и изземване, в къща на територията на община Мездра полицаите открили и кашон, пълен с изсушена тревиста маса, дала положителна реакция на канабис при полевия тест, както и различни пособия и материали за отглеждането на растенията. Голямо количество от същата дрога е иззето и при претърсвания в жилищата на двамата, както и в автомобил, ползван от тях.

По случая е образувано досъдебно производство, срещу К.И. - за извършено престъпление по чл.354а, ал. 1, изр. 1, пр. 4, алт. 1 от НК. Активните действия по разследването продължават под ръководството на Софийска окръжна прокуратура.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама