10 билки, които можете да използвате като лечебни средства Част 2

17:15, 26 сеп 17 25 584 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Розмарин

Розмаринът е изключителна билка. Тази многогодишна дървесна трева стимулира енергията и оптимизма, подобрява паметта и концентрацията, като довежда повече кислород до мозъка ви, според медицинския център на университета Джорджтаун в САЩ. Тя е чудесна алтернатива на кофеина, когато имате нужда от допълнителна доза енергия.

Това дълготрайно и устойчиво на суша растение прави красиви, вечнозелени храстчета.Можете да отглеждате и само едно, което ще ви радва дълги години и ще ви дарява с полезните си свойства.

Лопен

Успокоителните свойства на лoпенът могат да помогнат при лечението на бронхиалните и респираторни инфекции. Листата обикновено се добавят към състава на сиропи за кашлица.

Ако засадите това растение в градината си ще бъдете наистина впечатлени от красотата и формата му, която на дължина понякога достига цели 6 метра.

Мащерка

Нейните деликатни стъбла и малките листенца са познати с лечебната си сила на европейците още от Средновековието. Мнозина вярват в способността на мащерката да подобри съня и да предотврати кошмари.

Съвременните билкари разчитат на антибактериалните и антисептичните свойства на маслата от мащерка, за да предотвратят зимните настинки и грипа. Има много различни видове мащерка, включително сладко вкусните цитрусови сортове, които са идеални за лечение на стомашни проблеми дори и за деца.

Следва продължение

Информацията в сайта topnovini.bg не е предназначена да бъде заместител на професионален медицински съвет, диагноза или лечение. Преди да започнете каквато и да било диета, хранителен или спортен режим се посъветвайте със специалист.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама