ХРАНЕНЕ И ФИТНЕС 112: С МАЛКИ СУМИ, НО РЕДОВНО

21:00, 27 сеп 17 / Любопитно 25 575 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

От гледна точка на ефективност (инвестирано време към ефикасност), кардио треноривките на статично колело вкъщи нямат еквивалент. Най-малкото, защото домашният фитнес е отворен 365 дена в годината, денонощно.
Никого не чакаш, уредът е в перфектно състояние, правиш каквото правиш (в зависимост от целите си и нивото, на което се намираш), ставаш и заминаваш да вършиш дневните си задачки.
Но това е кардио и там нещата са прости. Стига да си постоянен резултатите няма да закъснеят. Независимо дали акцентът е върху изгарянето на килограми през мазнини или върху чистото трениране на сърцето.
Далеч по-комплицирано е, когато става дума за натоварване с тежести. Защото мускулните групи са доста на брой. Много са и упражненията, с които можем да ги стимулираме.
Това изисква повече на брой помощни средства за тренировката ни. Машини, свободни тежести, кабели, ластици, гири, лежанки, стелки, топки и какво ли още не.
Тях можем, разбира се да си ги купим, за да сме независими тренирайки вкъщи. Но това предполага да имаме достатъчно свободни средства накуп, както и доста площ. Трябва също да сме абсолютно наясно какво искаме и как да го постигнем, за да знаем в каква екипировка да инвестираме.
 

 

А ние сега започваме и все още не сме сигурни дали след два-три месеца ще искаме да продължим или ще се върнем назад. Пак вкъщи, но на кушетката, пред телевизора и с чипс вместо с дъмбел в ръка.
Затова предлагаме първоначално да влезем в залата. Веднъж седмично. За тренировка на цялото тяло. Наведнъж.
Така ще спестим:
•    пари – цената за четири тренировки винаги е по-ниска от тази на месечния абонамент
•    време – четири часа месечно са нещо, което и най-заетите ще могат да отделят
Разбира се, залата има както недостатъци – трябва да чакаш за уреди, все някой те гледа, все някой иска да те учи на нещо, което изобщо не те интересува, музиката е силна, най-вероятно не е по вкуса ти, този мирише на пот, онзи прекалено силно на парфюм, никой не бърше уредите след като ги ползва, а те или са разбити и се клатят заплашително или просто са в ремонт, прекалено е студено, прекалено е топло, става течение, тези крещят, онези пъшкат, третите пък не спират да философстват, абе...;
така и предимства – място има за всички, уреди и тежести колкото искаш, при нужда някой ще ти помогне, можеш да гледаш как се правят нещата, може да гледаш и как не се правят в никакъв случай, може да се покажеш, да си свериш часовника, да се стимулираш, да се нахъсаш, както и просто да смениш обстановката веднъж седмично, за да се почустваш горд, че вече се движиш напред и постигаш видими резултати.
А коя зала е най-добра за тренировката ви?
Ами, най-близката до вас. За да може да отидете дотам вече по екип, само да си обуете гуменките, да си изпълните упражненията и максимално бързо да се приберете обратно, спестявайки си прекрасните обществени бани.
 

 

Бях пропуснал да ги спомена малко по-нагоре.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама