ХРАНЕНЕ И ФИТНЕС 112: ВСЯКА ЖАБА ДА СИ ЗНАЕ ФИТНЕСА

21:00, 26 сеп 17 / Любопитно 25 521 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Приходи за 2016 година:
Кристиано Роналдо $88 млн., Лионел меси $81,4 млн., Леброн Джеймс $77,2 млн., Роджер Федерер $67,8 млн., Григор Димитров $ 7,8 млн., Дуейн Джонсън-Скалата $ 64.5млн., Вин Дизел $35 млн., Брад Пит $31.5 млн., Жизел Бюндхен $47 млн., Кейт Мос $7 млн., Винъс Уилиамс $6,1 млн., Дженифър Анистън $25 млн., Шарлиз Терон $14 млн., Мадона $170 млн., Риана $75 млн...

Какво е общото между всички тези хора?
Успех, талант, признание? Да, разбира се. Но не това е важното в нашия случай.
Обединяващото е, че в една или друга степен всички големи в света на шоу бизнеса (и спортът влиза в таи категория), изкарват парите си с начина, по който изглеждат. Занимават се целенасочено и много професионално  с външния си вид. Имат цели щабове от експерти, които следят всеки аспект от общото им физическо представяне.
Вярно е, че всичко това е заслужено. С много труд, много лишения, ако щете и с много късмет. В крайна сметка гените са даденост и там нищо не може да се промени. Но също е факт, че всички, да речем звезди в своите области, имат достатъчно ресурс и време, за да си позволят да се грижат за физиката си по най-добрия начин. Нещо повече, някак професионално имат задължение да го правят.

 

Е, ние нямаме такива възможности. Защото сме редови жители на планетата. Имаме си други грижи и задължения. Ходим на работа от 8 до 17, плащат ни под средното, гледаме семейства, гледаме възрастни родители, гледаме цял живот панелния блок от другата страна на улицата, гледаме звездите по телевизията... И изобщо, гледаме да оцеляваме.
А след като ни повлече инерцията използваме извинението, че нямаме достатъчно пари и време.  Да спортуваме и да се храним така, че да изглеждаме добре. „Пък и много има кой да ни гледа вече!“
Първо, винаги има. И второ, дължим го на самите себе си. И на огледалото всяка сутрин. Най-малкото заради собственото самочувствие.
Инак, време винаги се намира и много пари не са необходими, за да се постигнат забележителни резултати. Трябват само
•    ясна цел,
•    точен план и
•    постоянство.
И тук, с цялото ни уважение към звездите, ще се намесим ние от ХРАНЕНЕ И ФИТНЕС 112. Защото простосмъртните също сме хора. И също можем да постигаме резултати, с които да се гордеем.
Както и за да уточним целите, плана и средствата за изпълнението им.
Засега сме се разбрали за едно първоначално ежедневно кардио усилие, в което да можем да се вместим безболезнено. Финансово и като продължителност.

 

Сега ще прибавим една тренировка във фитнеса. Само веднъж седмично. Защото е напълно достатъчно.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама