Как естествено да прочистите лимфната си ситема

17:05, 24 сеп 17 25 1128 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Лимфната система е от изключително значение за поддържане здравето на целия организъм. Това е втора част на нашата тема защо и как естествено да поддържаме нейното здраве.

Масажна терапия

Масажите са сред методите, които са много полезни за циркулацията на кръвта и здравето на лимфната система. Преди или след тренировка, те ще ви помогнат да освободите напрежението, натрупано в тъканите и да предотвратите схващания и болка. Съществуват и специални масажи за лимфен дренаж, с които подходящият специалист ще даде тласък на лимфната ви система, но ако не можете да си позволите такъв, всеки масаж, дори този, който можете да си направите сами в къщи ще е полезен.

Сауна и инфрачервена сауна

Най-добрият начини за естествена детоксикация на тялото и поддържане на цялостна здрава имунна система е ползването на сауна, ако нямате медицински предписания да я използвате. Инфрачервената сауна и обикновената сауна работят чрез увеличаване производството на пот, така че повече токсини да се отстраняват от тъканта. Те също така подобряват циркулацията на кръвта и могат да помогнат за излекуването на тъканите, което е от решаващо значение за лимфното здраве. Проучванията показват, че хората, ползващи редовно сауна могат да подобрят качеството на живот ако страдат от хронична болка, синдром на хроничната умора, депресия и застойна сърдечна недостатъчност. Тези, които използват сауна терапия я обичат, защото е релаксираща и изцелителна.

Естествени добавки

Използвайте добавки, които поддържат вашата лимфна система здрава по естествен път. Някои етерични масла могат да бъдат полезни за подобряване на кръвния поток и намаляване подуването на лимфните възли. Те включват масла от лимон, смирна, риган и кипарис. Омега-3 рибено масло и куркумата също са полезни за подобряване на кръвния поток и понижаване на възпалението. Добавките, които могат допълнително да подпомогнат лимфния дренаж и детоксикация включват корен от репей, храносмилателни ензими, активен въглен и магарешки трън.

 

Информацията в сайта topnovini.bg не е предназначена да бъде заместител на професионален медицински съвет, диагноза или лечение. Преди да започнете каквато и да било диета, хранителен или спортен режим се посъветвайте със специалист.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама