Патриотите с декларация от трибуната на НС за еврейската нова година

13:31, 21 сеп 17 / Политика 25 412 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Народният представител Александър Сиди отправи поздравление към еврейската общност у нас по повод новата 5778-а година от името на ПГ на Обединени патриоти днес.

Ето какво се казва в декларацията:

Днес  евреите по света отбелязват настъпването на Новата 5778-а година. От свое име и от името на Обединени патриоти поздравявам еврейската общност в България със светлия им празник.

Евреите в България са пример за успешна интеграция. Пример, който всички малцинствени групи в нашето Отечество трябва да следват. Българските евреи са загивали рамо до рамо със своите братя българи по бойните полета в защита на Родината. И толерантният български народ им отвърна със същото, сътворявайки чудото на спасението. През 1943 г. извърши един високохуманен акт, който спаси от сигурна смърт 60 хиляди души, изпратени в лагерите само заради своя произход.

Днес враговете на България, активно подкрепяни от безродници, родени тук, се опитват да омаловажат този факт и да лепнат срамно обвинение над българите, заличавайки спомена за спасението, наблягайки  единствено на загиналите евреи от Македония и Тракия.

Началото на всяка Нова година е време за равносметки. За евреите в дните между  Рош Ашана и Йом Кипур на небето се отваря книга, в която Господ записва делата на всеки човек, и той има възможност да се промени и да поправи грешките си. Ето защо и ние днес трябва да се поучим от грешките си и да направим така, щото да помним миналото си и да живеем задружно в бъдещето.

Нека бъде мирна и щастлива Новата 5778-а година!

Шана Това!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама