Полша подкрепя България по пътя за Шенген

14:22, 20 сеп 17 / Политика 25 422 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Полша подкрепи България по пътя към Шенген, както и за продължаването на живота на минната индустрия. Това стана по време на визитата на полския премиер Беата Шидло в София днес, съобщиха от БНТ.

Шидло благодари на премиера Бойко Борисов за добрата охрана и на българската граница.

В разговорите беше засегната и темата за критиките, които отправи френския президент Еманюел Макрон, че Полша се е изолирала и не работи за европейските интереси.

«Искаме целия ЕС да се развива по този начин, а за да може да се случи, това трябва преди всичко да бъде сигурен, солидарен и обединен. Не можем да се делим, всички политици, които тези политици, които искат да делят ЕС, искат да го разбият. А ние искаме единство, отвореност, разширяване. Както казахме, ако бъдем единни, ако не позволим да ни разделят, въпреки че имаме различия между нас ще бъдем в състояние да се обединим в най-важните въпроси и да предприемаме заедно някакви действия.», заяви Шидло.

Бойко Борисов заяви, че страната ни е напълно готова за Шенген.

"Разговаряхме надълго и за срещата ни с президента Макрон във Варна. Беата ми благодари, че и тогава защитихме Полша. Ние сме абсолютно готови за Шенген. Няма спор, но се проявяват двойни критерии в един момент, но не очаквайте да нападнем Холандия или всеки, който заради избори или нещо друго се изкаже по тази тема", допълни той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама