Среднощни арести за наркотрафик в София

11:20, 20 сеп 17 25 449 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Намереното количество наркотични вещества е сериозно по отношение на уличното наркоразспространение. Говорим за над 1 кг суха тревиста маса марихуана, 1 кг екстази, амфетамини, 100 г кокаин. Групата е хваната в момента на извършване на тази дейност и събрахме достатъчно доказателства за пред съда”, заяви в „Здравей, България” на Нова Телевизия главният комисар на МВР Младен Младенов.

По повод акцията на магистрала „Тракия” през уикенда, при която бе задържана група за наркотрафик, която е убила един от своите членове, който е бил готов да свидетелства срещу групата, Маринов заяви, че досега не е залавяно такова голямо количество хашиш, приготвен за международен трафик.

Според мен затворихме целия кръг на тази престъпна дейност и обезглавихме групата”, допълни главният секретар на МВР.

Смятам, че към този момент не може да упрекваме бащата за поведението му. Нашата работа беше, прилагайки разузнавателни методи, да запазим живота на момчето. Той е имал първостепенен инстинкт да запази детето си. Мога да кажа, че много неща се пишат в медиите, но няма нищо вярно. Това значи, че не изтича информация. Няма да ви кажа какво точно е станало“, каза Маринов. 

Не можем към момента да разкрием какви са ни методите. Направено е всичко, което е позволявала ситуацията. Разследван е и опитът от други такива случаи. Щабът заседава денонощно заедно с психолози. Приложихме пълния обем от способи и средства, с който разполагахме. Бащата може да говори това, което прецени. Ние носим отговорност и можем да говорим само с факти“, добави Младен Маринов. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама