21 септември – Европейски ден без жертви на пътя

10:33, 20 сеп 17 25 540 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Спаси животи! Това е мотото на тазгодишната кампания на Пътна полиция в България по повод 21 септември, Европейския ден без жертви на пътя.  Инициативата е на TISPOL - Европейската мрежа на службите на пътна полиция. Тя се реализира за втора поредна година, като целта е да се обърне внимание на водачите да са по-внимателни на пътя.

На 21 септември в България и във всички страни, членки на TISPOL, ще се проведе ще се проведе операция EDWARD - European Day Without A Road Death. Целта е в този ден по пътищата в Европа да няма загинали хора. Според статистиката, около 70 души загиват по шосетата на Стария континент. Цифрата е стряскаща, но статистиката може да бъде променена, ако водачите са по-разумни на пътя.

В Европейския ден без жертви на пътя в Силистренска област ще се проведе специализирана полицейска операция. На възлови места по републиканската пътна мрежа, а също и в малките населени места ще бъдат разположени полицейски екипи, които ще следят за спазване на скоростните режими, за шофиране от неправоспособни или употребили алкохол водачи, за използване на обезопасителни колани и за други нарушения. Целта е да се подпомогне безопасното придвижване на участниците в движението и да се намалят предпоставките за пътнотранспортни произшествия.

На всеки час информация ще се подава към ГД „Национална полиция”, а брояч на деня ще отбелязва броя на настъпилите автопроизшествия и ще предоставя онлайн информацията на обществеността.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама