Какво се случи на срещата между Цацаров и Чайка?

09:49, 19 сеп 17 / Политика 25 381 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Вчера в Съдебната палата главният прокурор Сотир Цацаров се срещна с генералния прокурор на Руската федерация Юрий Чайка. Ръководителите на прокуратурите на двете държави подписаха Програма за сътрудничество между двете институции за периода 2017 – 2019 г. Противодействие на тероризма, борба с радикализацията и насилствения екстремизъм, както и противодействие на транснационалната организирана престъпност са темите, по които прокурорите на двете държави ще обменят практически опит.

Чайка е на двудневно официално посещение в страната ни, съгласно подписаното между него и главния прокурор проф. Борис Велчев на 9 октомври 2008 г. Споразумение за сътрудничество между прокуратурите на двете държави. В рамките на това споразумение ежегодно се осъществяват визити на български прокурори в Русия и на руски прокурори у нас. Обсъждат се практически въпроси като борбата с организираната престъпност и тероризма, както и законодателните инициативи, свързани с тези теми.

Вчера активисти на "Да, България" организираха специална акция срещу Чайка. На стъклата на надлеза до София Тех Парк те поставиха надпис "Чайка, вън от Европа", който бе свален час по-късно.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама