От Ню Йорк президентът помоли съветниците на премиера да четат повече

09:37, 19 сеп 17 / Политика 25 361 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

От Ню Йорк, където е на посещение за сесията на общото събрание на ООН, президентът Румен Радев заяви пред БНТ, че премиерът Бойко Борисов е подведен от своите съветници по въпроса за избора на боен изтребител за армията.Той определи избора на «Грипен» като напълно прозрачна процедура и отрече да е давал становище за този тип самолет по време на кабинета Орешарски.

Радев определи темата за изтребителите като вече досадна на народа и допълни, че ресурсите и отговорността са в премиера. Посъветва го да не дели страната и важните сектори на порции.

Президентът изрази надежда министър-председателят да не си мени решенията, като изтъкна мнение, че национална сигурност не се гради всеки ден със смяна на позициите, а е стратегическо и дългосрочно решение.

Румен Радев посъветва и помоли Бойко Борисов и съветниците му да четат и да не заблуждават премиера с глупави становища. За казуса с изтребителя, той коментира, че това е най-добрата процедура в България по равнопоставеност, прозрачност и обективност.

Радев повторно помоли "тези хора да четат, не го правят изобщо."

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама