Борисов пред Хекимян: Събира се една мръсна пяна, да се очистиш от нея не е лесно

09:56, 18 сеп 17 / Политика 25 365 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

ГЕРБ има 1200-1300 общински съветници, кметове, зам.-кметове, областни управители, зам.-областни управители, депутати, министри. Това са 3-4000 човека. Ще му дам на г-н Трифонов една химикалка да напише имената на 3 човека и да се подпише, че няма да го издънят. Статистическата грешка дава, че поне 5% на 3000 са проблемни. Това каза лидерът на ГЕРБ и министър-председател Бойко Борисов в студиото на „Тази сутрин” по bTV във връзка с политическата заявка на водещия на „Шоуто на Слави” и скандалите с кадри на управляващата партия.

Премиерът категорично заяви, че не познава бившия шеф на Общинския съвет в Септември Лазар Влайков, „но това не ни прави невинни, след като е попаднал в нашата листа”. По думите му след предишното отстраняване на Влайков местните организации ходатайствали пред зам.-председател на партията с мотива, че се бил поправил.

Бойко Борисов „въобще не иска да чува” за друг скандален кадър на ГЕРБ – депутата Живко Мартинов, станал известен покрай „Суджукгейт”. Премиерът призна, че много пъти са използвали името му без негово знание, но с помощта на „Фейсбук” сигналите за злоупотреби стигат до него, а от там – в някои случаи и до ДАНС. „Когато се залови такъв човек, незабавно трябва да бъде отстранен и вкаран в съдебен процес”, подчерта премиерът.

И допълни: "Със страдание чувам за всяка нова партия, събира се една мръсна пяна, да се очистиш от нея не е лесно".

По темата с протестите в МВР и исканията за по-високи заплати и по-добри условия на труд, Борисов предпочете да спести директните отговори извън това, че „естествено” иска работещите в сектора да получават по-добри заплати. Премиерът припомни построените нови пожарни и полицейски управления, но и несвързаните с това проекти за ДАНС и спецсъда. Премиерът не отговори и на въпроса дали пожарникарите се е наложило да си купят оборудване, дарено от Канада.

За новата група за отвличания Борисов също нито потвърди, нито отрече, че има връзка между нея и арестите, извършени през уикенда. По думите му е била разбита „сериозна група”, като МВР и прокуратурата дооформят документацията по разследването и утре ще бъде обявен резултатът. Заловените се занимавали „с всичкото, което може да ви мине през акъла, сериозни хора”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама