Арестуваха заподозрян за атаката в Лондон

16:22, 16 сеп 17 / Свят 25 390 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

18-годишен мъж бе арестуван по подозрение за терористично престъпление във връзка с нападението вчера срещу влак в Лондон.

Мъжът е заловен в Доувър днес и е отведен в полицейско управление в Кент - той ще бъде преместен в южен Лондон по-късно.

Арестът е определян като "значителен", но нивото на заплаха от терористи продължава да бъде "критично", заяви заместник-помощникът на полицията в полицията Нейл Басу, цитиран от BBC.com

Тридесет души бяха ранени след експлозията на влак в Парсънс Грийн.

Повечето хора са били лекувани от леки наранявания и са били освободени, но трима души остават в Челси и Уестминстърската болница в централен Лондон.

Обществеността трябва да остане бдителна, каза г-н Басу, пред BBC.

Операция "Темперер", която включва използването на военните и е въведена след повишаване на нивото на заплаха се засилва постепенно.

Кметът на Лондон Садик Кан заяви, че "значителната" полицейска дейност ще продължи през уикенда и благодари на полицията и добави: "Те са там, за да ни опазят".

Повече въоръжени полицейски служители ще присъстват в станциите на Лондонското метро, ​​както и в гари в Англия, Шотландия и Уелс, съобщи за BBC директорът на Британската транспортна полиция Робин Смит.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама