Топ десет продукти за натурална грижа за кожата Част 2

06:45, 01 юли 18 25 381 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Суров мед

Суровият мед е един от най-добрите природни източници на хранителни вещества, ензими и витамини. Предимствата му включват овлажняващи свойства, антисептични качества, насърчаване на зарастването на рани, борба с алергии или обриви и помощ при намаляването на белези. Суровият мед е незатоплян, непреработен и непастьоризиран за разлика от повечето видове мед, които се предлагат в магазините за хранителни стоки. Поради това е в състояние да запази всичките си хранителни вещества непокътнати, тъй като те не се унищожават чрез обработка.

Като антимикробно средство медът е особено подходящ като превръзка за рани и изгаряния. Той също се включва в лечение на бактериални инфекции, пърхот, псориазис и други.

Той е основно натурално средство за лечение на акне, защото може да се използва в почистващите препарати, дори за по-чувствителни или смесени типове кожа.

Вземете половин чаена лъжичка, затоплете между ръцете и намажете върху лицето нежно, оставете за 10 минути, след което изплакнете с топла вода и подсушете. За да го използвате като ексфолиант за суха кожа през зимата, опитайте да добавите две чаши мед във ваната и се отпуснете в продължение на 15 минути.

Авокадо

Ползите от този ултра хидратиращ плод включват  - съдържание на витамини A, D и E, които са в състояние да проникнат през кожата. Той помага за успокояване на слънчево изгаряне на кожата, може да стимулира производството на колаген и лечение на старчески петна. Също така работи за намаляване на възпаление на кожата, когато се прилага локално, а също и  вътрешно, когато се яде.

Лимоново масло

Със своите силни антибактериални съставки, способни да намалят дори смъртоносно опасни бактериални щамове, етеричното лимоново масло може да се използва за да намали акне, причинено от високи нива на бактерии в порите. То също е полезно за избледняване на белези и старчески петна, може да ексфолира, озарява и дава тонус на мазната кожа и да се бори с бръчките.

Лимонов масло е едно от най-полезните етерични масла, които можете да имате под ръка, защото то може да се използва за избелване на зъби, ароматизиране на пране, измиване на лицето и почистване на домакинството!

Източник: https://draxe.com

Информацията в сайта topnovini.bg не е предназначена да бъде заместител на професионален медицински съвет, диагноза или лечение. Преди да започнете каквато и да било диета, хранителен или спортен режим се посъветвайте със специалист.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама