Топ десет продукти за натурална грижа за кожата

06:45, 30 юни 18 25 633 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Много от нас не осъзнават факта, че любимите им козметични продукти всъщност са пълни с токсична химия, която влошава здравето ни и чистотата на природата.

Изкуствени оцветители, аромати, консерванти и стабилизатори лесно се абсорбират от кожата и нанасят непоправими щети. И ако това е ‘’цената на красотата’’ възможно ли е по естествен начин да поддържаме добър външен вид и здраве?

Отговорът е да!

Природата за щастие изобилства от продукти, които ни помагат да се грижим за красотата си без да нарушават естествения баланс на телата ни и околната среда. В три поредни статии ще ви представим най-доброто, на което можете да разчитате, когато искате да се грижите за себе си естествено.

Кокосово масло

Едни от най-важните ползи за кожата на кокосовото масло включват: засилване на основната епидермална тъкан, премахване на мъртвите клетки на кожата, предпазва ни от слънчеви изгаряния, съдържа антибактериално, антивирусно, противогъбично и антиоксидантни свойства. Изследвания показват, че дори кокосово масло е достатъчно силно, за борба с хронични кожни заболявания, характеризиращи се с дефекти във функцията на епидермална бариера и кожни възпаления, включително атопичен дерматит.

Използвайте го върху кожата и косата си, за да почистите, хидратирате, отстраните грима,  за излекуване на рани или белези.

Когато се използва вътрешно кокосовото масло също е полезно за външния вид. То съдържа антибактериални и противовъзпалителни свойства, както и натрупвания на здравословни мазнини, които помагат за подхранване на червата и повишаване на имунната функция.

Здравата кожа е точно като всеки друг орган в тялото ви: тя непрекъснато се нуждае от кислород и хранителни вещества, за да бъдат приведени към клетките и да се очиства от токсини. Ето защо, кокосово масло помага с хормонално и храносмилателната функция и е от решаващо значение за оптимално здраве на кожата.

Ябълков оцет

Изключително гъвкав и евтин природен продукт, ползите от ябълковия оцет включват: помага да убие патогенни бактерии, изчиства кожни проблеми, причинени от проблеми в червата, почиства кожата и помага да се спре акнето, има противогъбични свойства.

Той също така съдържа много полезната оцетна киселина и някои витамини като калий и магнезий, които го правят добър за детоксикация, ако се консумира вътрешно, тъй като тя увеличава функцията на черния дроб и помага за баланса на бактерии в червата.

Масло от жожоба

Един от най-широко използваните масла, то е изключително хидратиращо и може да помогне за излекуване на изгаряния, рани, белези, дерматит, акне псориазис и бръчки. Прилага се и за намаляване на оплешивяване, тъй като насърчава растежа на косъма, успокоява кожата и отпушва космените фоликули.

Когато става въпрос за химичната структура на масло от жожоба, то е уникално с това, че е с полиненаситен восък. Като восък, маслото от жожоба е особено полезно за защита на кожата, осигурява контрол на влагата и успокоява кожата и косата.

Следва продължение

Източник: https://draxe.com

Информацията в сайта topnovini.bg не е предназначена да бъде заместител на професионален медицински съвет, диагноза или лечение. Преди да започнете каквато и да било диета, хранителен или спортен режим се посъветвайте със специалист.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама