В Шанхай откриха български туристически информационен център

12:06, 15 сеп 17 25 459 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Първият за Китай български туристически информационен център бе открит в мегаполиса Шанхай с бляскава, дори за неговите мащаби,  церемония в четвъртък  вечерта. Центърът във финансовата столица на Китай стана възможен, след като Mинистерството на туризма в лицето на министър Николина Ангелкова подкрепи и със споразумение идеята и усилията на компанията ACN Worldwide и на създателя й Нелсън Уонг точно в Шанхай да се открие офис. Той ще свързва български с китайски туроператори и ще представя на огромния китайски пазар възможностите за туризъм в България. Тази кауза доведе в Шанхай и изпълнителния директор на Националния борд по туризъм Мартин Захариев.
Откриването на центъра е първата стъпка, следват много усилия на посолството  в Пекин и на генералното ни консулство в Шанхай, заяви при откриването на туристическия център Григор Порожанов, посланик на България в Китай. Преди това пред българските дипломати той ясно постави целта - в близко време китайските туристи в България да стигнат 100 хиляди годишно.
За церемонията в Шанхай пристигна зам.- министърът на туризма Милко Теофилов, който пред над 200 гости показа със сравнителен анализ, че България има огромен шанс да развива туризма си, подготвяйки туристически пакети за необятния китайски пазар. Зам.- министър Теофилов цитира данни, сочещи възходящ тренд. От януари до юни 2017 г. около 16 000 китайски туристи са посетили България, което е с 50 процента ръст в сравнение със същия период на 2016 г. Потенциалът за ръст обаче е огромен - в момента 0,2 процента от всички пристигнали от Китай в Европа посещават България. Твърдо вярвам, че този резултат ще бъде надграден с усилията на Министерството на туризма и бизнеса в двете страни, каза Теофилов.
Сертификат за откриването на центъра връчи като домакин на събитието Димитър Пампулов, генерален консул на България в Шанхай. Над 200 гости дойдоха да поздравят България за туристическия център. Сред тях бяха консули и дипломатически представители от Гърция, Украйна, Турция, Казахстан, САЩ и други, собственици на китайски предприятия гиганти като Уанг Чонг Лин, председател на Maotai Distribution Group,  Ли Уи Хай, директор на SASS Thank Foundantion, както и представители на водещи инвестиционни фондове. На българската вечер в 25-милионния Шанхай бяха и мениджърите на China Airlines, Air China, Qatar Airways, Turkish Airlines, Aeroflot и др.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама