Брендо в затвора за 20 години

09:41, 15 сеп 17 25 593 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Оконачетелно Върховният съд в Рим отхвърли искането на Евелин Банев - Брендо за отмяна на 20-годишната присъда, която му беше издадена от Апелативния съд в Милано. Така той ще лежи 20 години в италиански затвор по обвинение в наркотрафик. Това съобщава в. «24 часа».

След като бъдат публикувани и мотивите за решението на Върховния съд присъдата на Брендо става ефективна.

Банев е осъден да плати и разноските по делото.

На въпрос на "24 часа" към адвоката на българина къде ще бъде изтърпяна, той отговори, че това трябва да стане в Италия. Адвокатът допълни, че не знае къде се намира Банев в момента.

От изданието припомнят, че през юли 2013 г. Брендо беше осъден на 20 г. затвор на първа инстанция от съда в Милано по т. нар. афера "Кокаинови крале". Присъдата е потвърдена на втора инстанция от Апелативния съд в Милано година по-късно.

Адвокатите на Брендо са обжалвали пред Касационния съд в Рим. През септември 2015 г. върховните съдии отменят присъдата и я връщат за доразглеждане в друга секция на Апелативния съд в Милано. Присъдите на останалите съдружници на Брендо от аферата "Кокаинови крале", обаче са изцяло потвърдени от Касационния съд.

По обвинения за наркотрафик Брендо има осъдителна присъда и от румънски съд. Апелативният съд в Букурещ го осъди задочно на 10 години и шест месеца по обвинение в трафик на над 51 кг. кокаин в Румъния през април 2012 г. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама