Северна Корея изстреляха ракета

09:19, 15 сеп 17 / Свят 25 386 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Северна Корея изстреля балистична ракета, която е прелетяла над северния японски остров Хокайдо и е паднала в Тихия океан, съобщи агенция Ройтерс. 

Ракетата е била изстреляна в 6,57 ч местно време и е паднала във водата в 7,16 часа. 

Въпреки че Съветът за сигурност на ООН единодушно наложи за осми път санкции срещу Пхенян, заради ядрената и ракетната му програма, Северна Корея не се поколебаха да изстрелят ракета.

Предупредителните сирени в Япония са сигнализирали, временно са спряли скоростните влакове в северните и североизточните части на страната. Ракетата не е повлияла на полетите на самолетите, съобщават от offnes.bg.

Ракетата вероятно е прелетяла 3700 км и е достигнала височина 770 км - достатъчно разстояние, за да достигне тихоокеанския остров Гуам, който бе заплашван от Ким Чен Ун, но не е засегнала острова. Тя е паднала на 2000км. източно от нос Еримо, по информация на ТАСС.

За момента няма данни за падане на каквито и да било обекти на японска територия, нито за щети по морски съдове, съобщи генералният секретар на японското правителството Йошихиде Суга. 

От американската администрация призовават Русия и Китай да вземат конкретни мерки, за да покажат на КНДР нетърпимостта си към тези безразсъдни изстрелвания на ракети, заяви днес държавният секретар Рекс Тилърсън. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама