Задържаха заподозрения за убийството на българката и сина ѝ в Германия

16:41, 14 сеп 17 / Свят 25 479 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

53-годишният Томас Тюнерман, когото германската полиция издирваше за убийството на 24-годишна българка и сина ѝ, е задържан в Хамбург днес.

"Около обяд цивилни полицаи са разпознали Тюнерман и са го задържали", каза говорител на полицията в Билефелд, цитиран от в. "Вестфален Блат". 

Най-вероятно първите разпити ще бъдат проведени утре.

Телата на 24-годишната Хатидже Байрям и 6-годишният й син Ахмет бяха открити в понеделник вечерта,намушкани многократно с нож, в апартамента на хазяина им Тюнерман, който се намира в централен квартал в град Детмолд,


След убийство 53-годишният Томас Тюнерман е избягал и се е укрил. Немската полиция го обяви за общодържавно издирване, а по случая работят екип от 16 следователи.

След задържането му стана ясно и, че заподозреният за двойното убийство вече е бил съден за опит за убийство. През 2004 г. германецът е получил 8-годишна присъда, след като нападнал, изнасилил и намушкал над 20 пъти с нож 24-годишната Сабрина Д. Младата жена, която също му била съседка, тогава оцеляла. Тюнерман успял да избяга, но на следващия ден се предал сам, предават от dir.bg.

Разследващите убийствата на Хатидже и Ахмет намират много прилики с предходното престъпление. "Сега обаче не открихме следи от сексуално насилие по убитата българка", съобщават от германската прокуратура.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама