Разпилени детонатори притесняват село във Врачанско

12:39, 13 сеп 17 25 473 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Голямо количество разпилени електродетонатори откри полицията край врачанското село Косталево.  От прокуратурата съобщиха, че разследват общоопасно престъпление, съобщава bTV.

Пътят за една от кариерите в района е отцепен от полицията, като от вчера там се извършва контролирано събиране и взривяване на намерените детонатори. Части от тях са били разпръснати из цялата околност. Хората от съседните села са събирали металните части за вторични суровини и е цяло чудо, че някой не е пострадал.

От месец селото е подложено на непрекъснат терор. Местна фирма взривявала електродетонатори с изтекъл срок в кариерата, като местните се оплакват, че буквално прозорците на къщите им вибрират от детонациите. По неофициална информация на медиата фирмата трябвало да взриви един милион детонатора. Собственикът обяснявал, че има разрешителни, но не ги показал дори на кмета. Не обезопасил и района.

Тук наскоро имахме инцидент, един човек си беше донесъл за вторични суровини да гори кабели, като ги поставил в печката, се взривяват два по-слаби детонатора, а третият стана такъв силен гръм, че все едно бомба е паднала в селото”, разказва кметът на селото Любомир Кръстев.

От няколко дни сапьори претърсват всяка педя земя в района. Извършват се и контролирани взривове, а хората са предупредени да не припарват до кариерата. 

По случая е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител за незаконно притежание на взривни вещества. Към момента собственикът на фирмата, извършвала взривовете, отказва коментар с мотива, че полицията го проверява.

Сн. bTV

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама