Какво задължително трябва да измивате преди употреба

19:05, 12 сеп 17 25 600 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Консерви и кенове

Добре е да измивате консервните кутии или бирените кенове преди консумация. Капакът е специално разработен, за да предотврати навлизането на всякакви бактерии в контакт с това, което сте на път да ядете, но повърхностите им си остават замърсени.

Също така е важно да изплакнете онова, което е вътре в консервата, за да се отървете от консервантите, които са били използвани в преработката.

Плодове и зеленчуци

Винаги, без изключение измивайте всички плодове и зеленчуци с ядливи кори. Трябва да ги измиете със студена вода точно преди консумация. Някои хора ги измиват със сапун, но това не е добро решение, защото порестата повърхност на плода или зеленчуците ще абсорбира части от сапуна и това не е здравословно.

Ако искате да намалите още повече бактерии, използвайте хартиена кърпа, за да изсушите продуктите си, преди да ги ядете. Дори ако купувате органични плодове и зеленчуци, това не означава, че не трябва да ги измивате преди хранене. Също така, водните спрейове в магазините и щандовете на пазара, които целят да запазят продуктите свежи не се броят за измиване.

Ако плодовете и зеленчуците, които консумирате са с неядлива кора също е добре да ги измиете. Повечето неядливи обвивки вероятно съдържат бактерии, които могат да се предадат на ядливата вътрешност на плода ако не бъдат измити.

Източник:

https://familyshare.com

Информацията в сайта topnovini.bg не е предназначена да бъде заместител на професионален медицински съвет, диагноза или лечение. Преди да започнете каквато и да било диета, хранителен или спортен режим се посъветвайте със специалист.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама