Консерви и кенове

Добре е да измивате консервните кутии или бирените кенове преди консумация. Капакът е специално разработен, за да предотврати навлизането на всякакви бактерии в контакт с това, което сте на път да ядете, но повърхностите им си остават замърсени.

Също така е важно да изплакнете онова, което е вътре в консервата, за да се отървете от консервантите, които са били използвани в преработката.

Плодове и зеленчуци

Винаги, без изключение измивайте всички плодове и зеленчуци с ядливи кори. Трябва да ги измиете със студена вода точно преди консумация. Някои хора ги измиват със сапун, но това не е добро решение, защото порестата повърхност на плода или зеленчуците ще абсорбира части от сапуна и това не е здравословно.

Ако искате да намалите още повече бактерии, използвайте хартиена кърпа, за да изсушите продуктите си, преди да ги ядете. Дори ако купувате органични плодове и зеленчуци, това не означава, че не трябва да ги измивате преди хранене. Също така, водните спрейове в магазините и щандовете на пазара, които целят да запазят продуктите свежи не се броят за измиване.

Ако плодовете и зеленчуците, които консумирате са с неядлива кора също е добре да ги измиете. Повечето неядливи обвивки вероятно съдържат бактерии, които могат да се предадат на ядливата вътрешност на плода ако не бъдат измити.

Източник:

https://familyshare.com

Информацията в сайта topnovini.bg не е предназначена да бъде заместител на професионален медицински съвет, диагноза или лечение. Преди да започнете каквато и да било диета, хранителен или спортен режим се посъветвайте със специалист.

Реагирай на публикацията

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Общество

Политика

Икономика

Закон и ред

Здраве

Култура

Образование

Свят

Спорт

Любопитно