Над 4000 дрехи ментета с лого на известни марки задържаха на ГКПП Лесово

14:53, 12 сеп 17 25 650 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Служители от митническа мобилна група, съвместно със служители на Гранична полиция, откриха  4 296 текстилни изделия с логото на световноизвестни марки, укрити в товарен камион. На 10.09.2017 година, около половин час преди полунощ, на трасе „Входящи товарни автомобили" на ГКПП Лесово пристига камион с турска регистрация, влизащ в страната от Турция, пътуващ за Англия и Ирландия. Пред митническите служители шофьорът представил редовни документи за превозваната групажна стока от 15 вида стоки. Екип на митническите мобилни групи е селектирал превозното средство за щателна митническа проверка. При проверката се установява, че между описаните в документите стоки има общо 4296 недекларирани текстилни изделия, носещи лого на световноизвестни марки. Открити са 2480 боксери с логото на Calvin Klein и 1386 блузи с къс и дълъг ръкав и анцузи с логото на Gucci, Armani, Hugo Boss, Polo. Открити са още и 430 долнища на анцуг с марката на футболния отбор „Арсенал". При проверката -след пролъчване са открити и 60 кутии цигари и 2 кг тютюн за пушене, укрити в шофьорската кабина.

Контрабандните текстилни и тютюневи изделия са задържани. Задържан е и товарния автомобил, послужил за извършване на нарушението.
По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура Ямбол.

В изпълнение на Европейския Регламент 608/2013 относно защитата на правата върху интелектуалната собственост и Закона за марките и географските означения за случая ще бъдат информирани правопритежателите на търговските марки, съобщиха от пресслужбата на митниците.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама