Министърът на туризма се срещна с принца на Саудитска Арабия

19:25, 12 сеп 17 / Политика 25 436 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Министърът на туризма Николина Ангелкова се срещна с Негово Кралско Височество Султан бин Салман бин Абдулазиз Ал Сауд, принц на Кралство Саудитска Арабия. Двамата разговаряха по време на 22-рата Генерална асамблея на Световната организация по туризъм (СОТ) към ООН, която се организира в китайския град Чънду. Акцент в разговора на министъра на туризма и принца на Саудитска Арабия бяха възможностите за надграждане на изключително доброто сътрудничество между двете държави в сферата на туризма.  

Още през месец октомври 2016 г. между Република България и Саудитска Арабия бе подписан Меморандум за разбирателство за сътрудничество в областта на туризма. Така между двете държави се откриха нови възможности за развитието на туризма и обмена на опит“, припомни министър Ангелкова и подчерта, че Министерството на туризма работи активно за насърчаване на чуждестранните инвестиции в България и привличането на повече туристи в страната ни. При посещението си в България в края на миналата година принцът на Саудитска Арабия беше запознат с основните предимства на България като инвестиционна дестинация – ниските данъци, финансовата стабилност, привлечени милиарди евро преки чуждестранни инвестиции у нас. Още тогава принц Султан бин Салман бин Абдулазиз Ал Сауд подчерта, че туризмът е приоритетен икономически сектор през последните години в Саудитска Арабия.

България става все по-разпознаваема дестинация за по-висок клас туристи, допълни Ангелкова и поясни, че  доказателство за засиления интерес на чуждестранните туристи към Страната ни  са и данните на БНБ. Общите приходи от международен туризъм от началото на годината до юни 2017 г. възлизат на 2,4 млрд. лв., което е с над 12% повече спрямо същия период на 2016 г., която бе рекордна за туризма, откакто има статистика въобще.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама