Вицепрезидент Илияна Йотова е патрон на Десетото юбилейно издание на Международния фестивал на изкуствата за деца и младежи „Орфей в Италия“. Конкурсът ще се проведе от 10-ти до 13-ти септември в гр. Лидо ди Йезоло, Италия. Събитието се организира от Арт център „Кърнолски“ в сътрудничество с италианската асоциация I.T.A.C.A. и местната община.  В програмата ще вземат участие над четиристотин и петдесет деца и младежи от тринадесет държави, сред които България, Италия, Полша, Румъния, Малта, Естония, Германия, Швеция, Литва, Беларус, Украйна, Швейцария и Грузия. Откриването на международния форум ще се състои на площад „Аурора“ в Лидо ди Йезоло. България ще бъде представена от седем участници в различните възрастови групи и конкурсни категории. Това са балетно студио "Арт" и Лилия Петрова към читалище "Развитие" във Враца, Katty dance studio от Самоков, Борислава Йорданова от Музикалното училище "Любомир Пипков" в София, Весела Данабашева от Бургас,  Димитрия Николова от "Арт войс център" в Пловдив. Децата от танцовия състав при Детска градина "Синчец" в Смолян с ръководител Юлияна Гавазова са най-малките участници в историята на "Орфей в Италия".

  Преди церемонията по откриване на фестивала, Илияна Йотова ще се срещне с представители на българската общност във Венеция.

  В понеделник, вицепрезидентът на Република България ще проведе дискусия с кмета на Лидо ди Йезоло Валерио Дзоджа, както и с председателя на италианската асоциация I.T.A.C.A. Джорджо де Фавери.
   
  На 12-ти септември Илияна Йотова ще се срещне с губернатора на област Венето Лука

  Реагирай на публикацията

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

  Общество

  Политика

  Икономика

  Закон и ред

  Здраве

  Култура

  Образование

  Свят

  Спорт

  Любопитно