Пири отговори на Джамбазки - скандалът се разраства

13:21, 08 сеп 17 / Политика 25 445 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Нидерландският евродепутат Кати Пири отговори на Ангел Джамбазки, който също в качеството си на евродепутат поиска да докаже обвиненията си, които тя отправи чрез социалната мрежа Фейсбук, че митничарите на ГКПП «Капитан Андреево» искат масово подпкупи от турските гастарбайтери или да се извини.

Публикуваме целия текст на писмото ѝ, разпространен от пресслужабата на ВМРО:

«Уважаеми колега Джамбазки,

Благодаря за писмото Ви и за това, че споделихте притесненията си.

Нека започна, с това, че съм съгласна с Вас, относно значимостта на работата на Българското вътрешно министерство, на нашите външни граници. Техен дълг е, да засичат и предотвратяват нелегалното пресичане на границата, трафика на хора и контрабандата, както и влизането на терористи и оръжия на територията на ЕС. Ние сме много благодарни за тази тяхна дейност.

Въпреки това, през последните седмици, ние получихме около 200 оплаквания от граждани на ЕС, които описаха това което са видели и преживели в България през лятото, пътувайки към и от Турция. Фактът, че едни и същи проблеми са идентифицирани от големи групи граждани, беше достатъчен за мен да заключа че тези случаи не са инциденти а се дължат на структурен проблем.

Като представител на Нидерландските граждани в Европейския парламент, имам дълг да защитавам техните интереси, и да се погрижа за това, техните права да бъдат защитени в рамките на Съюза. Гореспоменатите оплаквания, които ние сме събрали, ще бъдат преведени на английски и се надявам, че можем да си сътрудничим ефективно в разрешаването на тези въпроси.

С уважение,

Кати Пири»

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама