Нидерландският евродепутат Кати Пири отговори на Ангел Джамбазки, който също в качеството си на евродепутат поиска да докаже обвиненията си, които тя отправи чрез социалната мрежа Фейсбук, че митничарите на ГКПП «Капитан Андреево» искат масово подпкупи от турските гастарбайтери или да се извини.

Публикуваме целия текст на писмото ѝ, разпространен от пресслужабата на ВМРО:

«Уважаеми колега Джамбазки,

Благодаря за писмото Ви и за това, че споделихте притесненията си.

Нека започна, с това, че съм съгласна с Вас, относно значимостта на работата на Българското вътрешно министерство, на нашите външни граници. Техен дълг е, да засичат и предотвратяват нелегалното пресичане на границата, трафика на хора и контрабандата, както и влизането на терористи и оръжия на територията на ЕС. Ние сме много благодарни за тази тяхна дейност.

Въпреки това, през последните седмици, ние получихме около 200 оплаквания от граждани на ЕС, които описаха това което са видели и преживели в България през лятото, пътувайки към и от Турция. Фактът, че едни и същи проблеми са идентифицирани от големи групи граждани, беше достатъчен за мен да заключа че тези случаи не са инциденти а се дължат на структурен проблем.

Като представител на Нидерландските граждани в Европейския парламент, имам дълг да защитавам техните интереси, и да се погрижа за това, техните права да бъдат защитени в рамките на Съюза. Гореспоменатите оплаквания, които ние сме събрали, ще бъдат преведени на английски и се надявам, че можем да си сътрудничим ефективно в разрешаването на тези въпроси.

С уважение,

Кати Пири»

Реагирай на публикацията

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Общество

Политика

Икономика

Закон и ред

Здраве

Култура

Образование

Свят

Спорт

Любопитно