Няма „чадър” над Лазар Влайков, с чието оръжие беше убит човек по време на детски рожден ден. ГЕРБ е реагирала веднага, като го е изключила от редиците си вчера и го е посъветвала да напусне общинския съвет на Септември, на който Влайков беше председател, заяви в студиото на „Тази сутрин” по bTV правосъдният министър Цецка Цачева.

Няма как да знаем за всеки конкретен случай във всяко село, представя се свидетелство за съдимост, което е било чисто, посочи още Цачева.

Тя отказа да коментира слуховете дали между Влайков и районния прокурор на Пазарджик има по-близки отношения, каквито слухове се разпространяват в медиите, като отбеляза, че това е работа на прокуратурата.

Наша цел, наш ангажимент е да се преодолее този страх у гражданите, което означава работещи държавни институции. Това е сравнително некратък процес, нещо, което не е по силите само на една власт”, посочи тя.

Октомври, ноември и декември е време за съдържателни дебати, така че в края на годината да имаме антикорупционен закон”, добави Цачева в студиото на bTV.

Философията в двата законопроекта (вторият е на БСП) е различна и двата не могат да минат под общ знаменател, каза още Цачева.

По думите ѝ гражданите искат да няма „хранителна среда” за лица на висока публична позиция, които могат да придобият неправомерно имуществени или неимуществени блага, които не им се следват – това е смисълът на антикорупцията.

Реагирай на публикацията

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Общество

Политика

Икономика

Закон и ред

Здраве

Култура

Образование

Свят

Спорт

Любопитно