Забраниха анорексичните модели

18:25, 07 сеп 17 / Любопитно 25 439 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Френските модни империи, обединяващи най-големите брандове в бранша, като "Гучи", "Ив Сен Лоран", "Луи Вюитон" и ''Диор'' приеха харта, забраняваща използването на прекалено слаби манекенки и на възраст под 16 години, съобщиха Франс прес и Ройтерс.

Новият правилник ще забранява на споменатите брандове наемането на модели под размер 34 за жени и под 44 за мъже и няма да имат правото да използват услугите на момичета под 16 години при участие в ревюта и фотосесии за възрастни. Това решение, взето в навечерието на Седмица на модата в Ню Йорк ще предпазва моделите от една страна, а от друга няма да налага на публиката образци, които биха подтикнали младите момичета към хранителни разстройства като анорексия и булимия.

През 2015 година във Франция беше приет закон, забраняващ използването на болезнено тънки манекенки в модната индустрия. Той предвижда шест месеца затвор за нарушителите, както и  глоби, достигащи до 75 хиляди евро.  

''Колекциите на нашите марки ще започват от 34 размер, съобразно новоприетата харта'', изтъкна един от ръководителите на модния консорциум Антоан Арно.


 

сн. fresher.ru

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама