Естествено лечение на акне с масло от чаено дърво

17:15, 07 сеп 17 25 2908 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Маслото от чаено дърво става все по-популярно в домакинството като част от почистващите продукти, както и за заздравяване на рани и грижа за кожата. Това масло идва от листата на чаеното дърво чрез дестилационен процес.

Защо маслото от чаено дърво помага при акне?

То съдържа някои доста впечатляващи антибактериални свойства, по-специално терпени. Някои дерматолози твърдят, че терпените унищожават бактериите, като имат и успокояващи качества.

В проучване, проведено от Австралийския колеж по дерматология, оценяват действието на измиващ гел, съдържащ масло от чаено дърво срещу такъв без масло от чаено дърво, участващите прилагат масло от чаено дърво два пъти дневно в продължение на три месеца. Проучването заключава, че маслото от чаено дърво може значително да подобри лекото до умерено акне.

Имайте предвид, че това масло трябва да се прилага само локално, в много малки дози. Поглъщането или вдишването на изпарения от него могат да причинят някои сериозни проблеми като замайване и объркване. И разбира се,  винаги тествайте предварително върху малка част от кожата си, за да се уверите, че нямате някаква алергична реакция.

Важно е да се уверите, че купувате 100 процента чисто етерично масло от чаено дърво. Такива са етерични масла, които са сертифицирани като органични, 100% терапевтични, произхождащи от най-добрите места, използващи сертифицирана органична земя и които не добавят основи или добавки в съдържанието.


Източник:

https://draxe.com

Информацията в сайта topnovini.bg не е предназначена да бъде заместител на професионален медицински съвет, диагноза или лечение. Преди да започнете каквато и да било диета, хранителен или спортен режим се посъветвайте със специалист.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама