100 млн. лв. от държавната хазна са отпуснати за ремонт на републиканските пътища в страната. Това съобщи след редовното заседание на правителството министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

Днес с решение на Министерски съвет беше прието постановление за отпускане на крупна сума – 100 млн. лв. от бюджета на Р България за рехабилитация, ремонт, реконструкция на републиканските пътища на територията на страната, осигуряване на тяхната безопасност и сигурност“, каза Нанков, цитиран от „Фокус”. Той допълни, че вече се прави обективен анализ кои са отсечките с най-неотложни ремонтни дейности, които още в рамките на тази есен трябва да се извършат.

"Първоначално ще изразходим финансов ресурс за Околовръстния път на София, между отсечката на бул. „Ботевградско шосе“ и автомагистрала „Тракия“. Това е т.нар. източна част на „Околовръстно шосе“. Там има по три ленти за движение, с по една аварийна. Участъкът е изключително лош и тежък. На второ място ресурс ще бъде насочен към изхода на София в посока Перник – от кв. „Княжево“, през Владая до пътния възел на автомагистрала „Люлин“ преди Перник. Там предвиждаме пълна рехабилитация на участъка, изграждане на светофарни уредби за реверсивно движение в пиковите часове – вечер в посока Перник, сутрин в посока София ще има по две ленти“, заяви Нанков.

Така ще се организира движението и през петъците и неделите.

Най-вероятно ресурс ще бъде насочен и за рехабилитацията на пътя Варна-Златни пясъци, следвайки логиката на правителството в този мандат и във Варна да се насочва съответният финансов ресурс и да се изгражда необходимата инфраструктура. Пътят е в изключително тежко състояние“, допълни регионалният министър и уточни, че там има и активни свлачищни процеси. Нанков каза още, че ще бъдат инвестирани средства и във всички останали пътни отсечки, приоритетно в Северна България, които имат неотложната нужда от ремонтни дейности, докъдето им позволят и усилията, и финансовият ресурс от 100 млн. лв.

Връщаме се в АПИ, за да подготвим необходимите проекти и да започнем още от утре с ремонтни дейности“, увери по време на брифинга Николай Нанков.

Реагирай на публикацията

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Общество

Политика

Икономика

Закон и ред

Здраве

Култура

Образование

Свят

Спорт

Любопитно