Как да повишим нивата на хемоглобин естествено? Част2

19:05, 05 сеп 17 25 4033 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Фолиева киселина

Фолиевата киселина е необходима за получаване на червени кръвни клетки. Така че, дефицитът на фолиева киселина автоматично води до ниско ниво на хемоглобина.

Някои добри източници на фолиева киселина са зелените листни зеленчуци, ориз, кълнове, сушени бобчета, пшенични зародиши, обогатени зърнени храни, фъстъци, банани, броколи.

Можете също да приемате 200 до 400 милиграма добавка фолиева дневно, след консултация с вашия лекар.

Червено цвекло

Цвеклото се препоръчва за повишаване нивата на хемоглобина. То е с високо съдържание на желязо, фолиева киселина, както и фибри и калий. Неговата хранителна стойност помага да се увеличи броят на червените кръвни клетки в организма.

Ябълки

Една ябълка на ден може да ви помогне да поддържате нормално ниво на хемоглобина. Ябълките са богати на желязо, заедно с различни други здравословни съставки, които са необходими за здравословния брой на хемоглобина.

Яжте най-малко 1 ябълка на ден, изберете зелените ябълки с кората.

Можете също така да приготвите чаша сок, като смесвате половин чаша сок от ябълки и малко сок от червено цвекло. Добавете малко джинджифил или лимонов сок и го изпийте два пъти дневно.


Черна меласа

Народното лекарство, използвано за борба с анемията и повишаване на нивото на хемоглобина е черна меласа. Тя съдържа желязо, фолиева киселина и много витамини В, които могат да помагат ефективно да се увеличи производството на червени кръвни клетки.

Смесват се 2 супени лъжици черна меласа и ябълков оцет в 1 чаша вода.

Пийте това веднъж дневно.


 Източник:

http://www.top10homeremedies.com

сн. gotvach.bg

Информацията в сайта topnovini.bg не е предназначена да бъде заместител на професионален медицински съвет, диагноза или лечение. Преди да започнете каквато и да било диета, хранителен или спортен режим се посъветвайте със специалист.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама